Over Reyns

Reyns Advocaten, Advocatenkantoor, advocaat antwerpen, advocaten

Over Reyns Advocaten

Reyns Advocaten werd opgericht in 1990 door Mr. Ivan Reyns. In 2014 en 2016  werd het partnership respectievelijk uitgebreid met mr. Nils Verschaeren en mr. Alexandre Bastenier. Begin 2024 werden mr. Tom Cielen en mr. Nicolas Verhelle tevens benoemd tot partner. Stapsgewijs is dit groeiverhaal geëvolueerd naar een middelgroot kantoor met een hecht team van 25 gedreven advocaten en paralegals, ondersteund door een performant administratieteam. De omvang van het kantoor maakt dat we kunnen genieten van het beste van twee werelden: kwaliteit bieden in vrijwel elke niche van het recht en tegelijk blijven we dicht ons cliënteel en kunnen we een persoonlijk band met elk van hen opbouwen.

Het kantoor heeft zijn focus steeds op de onderneming gelegd. Ondertussen bieden we ondernemers een volledige service aan. We beschouwen ons dan ook als hun juridisch verlengstuk, en staan hen bij, vanaf de opstart tot de overdracht van hun onderneming. We zijn actief in adviesverlening, bemiddeling en onderhandeling, maar eveneens geschillenvoering.

Het kantoor is opgedeeld in verschillende cellen, waarin telkens experten binnen een welbepaalde materie werkzaam zijn.

Wij werken voornamelijk voor (internationale) ondernemingen, die streven naar een no-nonsense en pragmatische aanpak enerzijds, maar ook naar een doorgedreven professionaliteit en expertise anderzijds. Wij hechten daarbij veel belang aan een stipte opvolging, dit alles “verpakt” in een heldere en proactieve communicatie.

Ons motto luidt niet voor niets: een doelgerichte aanpak voor een doeltreffend resultaat.

Ons DNA

Gedreven

Passie voor het recht. Daar begint het, maar stopt het niet. Wij kijken verder dan het juridische. Wij herkennen onszelf in de gedrevenheid die ons cliënteel kenmerkt. Wij tonen ondernemerschap door continu voorop te gaan in vernieuwing met slechts één doel voor ogen : enkel het beste voor onze cliënten is goed genoeg.

Gespecialiseerd

Doelgericht expertise inzetten en altijd oplossingen aanreiken. Wij bieden expertise aan in verschillende rechtsdomeinen. Onze expertise onderhouden wij door voortdurend te investeren in kennismanagement. Materies waarvoor wij geen gespecialiseerde kennis in huis hebben, vertrouwen wij toe aan gespecialiseerde kantoren met wie al jaren een duurzaam samenwerkingsverband bestaat. Op deze manier verzekeren wij u dat u steeds verder geholpen wordt door een specialist ter zake.

Pragmatisch

Werkbare oplossingen, daar gaat het om. Oplossingen waarin u zich kan vinden. Conflictbeheersing staat daarbij centraal. Een ‘no-nonsense’ benadering, eerder dan theoretische overwegingen waar u finaal niets mee opschiet. Daarbij maken wij steeds de afweging tussen kosten en baten. Geen doeltreffendheid zonder nuttige creativiteit.

Persoonlijk

Maatwerk, geen bandwerk. Iedere vraag of ieder probleem vereist een unieke aanpak. Bij ons bent u geen nummer. Voor ondernemers zijn wij het verlengstuk van de onderneming. Voor particulieren zijn wij de loods doorheen de juridische complexiteit. Alleen op deze manier komen wij tot doeltreffende oplossingen.

Snel

Tijd is kostbaar. Vaak komen juridische vragen of problemen onverwachts en ongelegen. Daar zijn wij ons goed van bewust. U verlangt snel een praktische oplossing. Zodra u ons op de hoogte brengt, contacteren wij u en geven binnen de kortst mogelijke tijd concreet advies en plan van aanpak. Snelheid is onze troef om u doelgericht en doeltreffend verder te helpen.

Helder in communicatie

Helder communiceren, zonder de belangrijke juridische nuances uit het oog te verliezen. Concreet en praktisch juridisch advies in ‘mensentaal’. In communicatie trekken wij de kaart van de duidelijkheid, ook over de kostprijs van onze dienstverlening. U weet steeds waar we staan en waar we naartoe gaan. Doelgericht communiceren.

Bewust en duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is heden ten dage een zeer belangrijk begrip. Elke onderneming, ook de meest succesvolle, heeft een wettelijke en/of minstens een morele plicht om het op de markt brengen van een rendabel product of dienst te verzoenen met het milieu en de daarbij horende duurzaamheidsdoelstellingen. In deze complexe wereld is dit zeker een uitdaging! Als kmo is het van belang om toekomstgericht te denken en reeds stappen in de goede richting te zetten.  

Reyns Advocaten tracht verschillende engagementen te respecteren:

Duurzaamheid van
haar kantoorgebouwen

In het bouwproces van onze nieuwe kantoren in Melsele werd rekening gehouden met “groene” technieken. De daken werden verfraaid met zonnepanelen, voor de verwarming wordt door middel van geothermische boringen warmte uit de aarde gehaald en de parking werd uitgerust met diverse elektrische laadpalen zodat medewerkers, maar ook ons cliënteel, wordt aangespoord om zoveel als mogelijk elektrisch te rijden.

Alle dossiers zijn voor onze medewerkers digitaal in de cloud raadpleegbaar. Wij streven er jaarlijks naar om de hoeveelheid fysieke dossiers te verminderen zodat het gebruik van papier getemperd kan worden.

Een steentje bijdragen in herbebossingstrajecten

Met ons kantoor ondersteunen wij graag de initiatieven die door Go Forest worden ontwikkeld. Bij elk nieuw dossier dat wij op kantoor openen laten wij één boom 🌳 in Congo planten, in het kader van een herbebossingsproject als ondersteuning voor onder meer biodiversiteit en CO2-reductie. Zo planten wij jaarlijks meer dan 1.000 bomen! Neem zeker eens een kijkje op de verschillende projecten die Go Forest aanbiedt.

Steunen van diverse goede doelen

Jaarlijks trachten wij diverse goede doelen te steunen. Een vaste waarde hierbij is een bijdrage tijdens de “Warmste week” voor SOS KINDERDORPEN.

People

We streven ernaar om op de werkvloer een open communicatie te hanteren, evenals een grote mate van betrokkenheid te stimuleren, zodat ieder in de mate van het mogelijke en in het licht van zijn of haar talenten de werking en de toekomst van het kantoor kan beïnvloeden. Wij geloven er in dat het laten opnemen van engagement en verantwoordelijkheid mensen stimuleert en voldoening geeft.

We houden zoveel als mogelijk rekening met de persoonlijke uitdagingen van elk individu en vormen als team een opvangnet wanneer nodig.

Het citaat “een gezonde geest in een gezond lichaam” is voor ons geen onbekende. Het kantoor is uitgerust met zit/sta bureaus, fruit is dagelijks beschikbaar voor eenieder en verschillende sportieve uitdagingen worden aangemoedigd. Naast onze jaarlijkse deelname aan de “10 miles” van Antwerpen komt er wekelijks ook een sportcoach op kantoor waarbij diverse sportsessies georganiseerd worden.

Voor meer uitleg of een verdere kennismaking mag u ons steeds vrijblijvend contacteren.